Шимків про обшуки в IT-компаніях: ми дійшли до критичної точки

Читать на русском
Заступник глави АП Дмитро Шимків заявив, що конфлікт та непорозуміння між правоохоронцями та IT-компаніями допомагає конкурентам України.
Дмитро ШимківФото: День

Колишній генеральний директор «Microsoft Україна», а нині – заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків заявив, що конфлікт та непорозуміння між правоохоронцями та IT-компаніями допомагає конкурентам України.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, інформує «Слово і Діло».

За його словами, всі зусилля щодо залучення інвесторів в Україну нівелюються подіями навколо ІТ-індустрії. «Диму без вогню не буває, але вламуватися в офіси, громити та бити людей - це підло і гидко! Мовчати та не пояснювати суть правоохоронних дій - це дискредитація влади. Мовчання власників бізнесів - це страх або визнання провини. Так не можна!», – вважає Шимків.

«Я зустрічався цього тижня з інвесторами і пояснював, пояснював, пояснював. Десь переконав десь ні. Інвестиції будуть – декілька великих і знакових для ІТ-галузі скоро стануть публічними, але правоохоронці – так не можна, і ІТ – так також не можна», – додав заступник глави АП.

Електронні послуги в українських містах: Львів лідирує в IT-рейтингуНезважаючи на те, що високі технології в роботу українського уряду впроваджуються вкрай повільно, окремі міста все ж таки змогли досягти успіху в якості надання своїм жителям електронних послуг.

Шимків переконаний, що конфлікт та непорозуміння всередині, відсутність діалогу, а також зацикленість на пільгах допомагає нашим конкурентам. «В Німеччині я прямим текстом сказав, що те, що зараз робить Польща, Канада, Румунія, виманюючи наших кращих спеців, у той час як ми боремося за незалежність – це удар в спину! Я розумію, їм потрібно витягувати власну економіку, але не за рахунок стікаючої кров'ю України! Час об'єднуватись та шукати рішення», – сказав чиновник.

Він розповів, що присвятив інформаційних технологіям, інноваціям, українському та міжнародному ІТ бізнесу понад 25 років. «Я завжди буду боротися за українських розробників, дизайнерів, архітекторів, сисадмінів, інженерів, вчених – тому що я їх люблю та поважаю. Але я завжди буду безжалісний у боротьбі за цивілізований ринок, проти «чорних списків працівників», проти неповаги до вчених, проти крадіїв інтелектуальної власності...», – зазначив Шимків.

Резюмуючи, заступник глави Адміністрації Президента повідомив, що вже наступного тижня будуть публічні заяви, а також висловив сподівання на початок конструктивного пошуку рішення ситуації, яка виникла – без шантажу і без звинувачень, а з однією метою – розвитку інноваційної галузі в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: