Деокупація Криму: півострів повертатиме Україні міжнародна група

Політтехнолог, автор проекту Free Crimea Тарас Березовець повідомив, що, крім стратегії деокупації Криму, у 2016 році можуть створити міжнародну групу з повернення півострова.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Я не відкидаю того, що з'явиться певна контактна група, навіть без участі Російської Федерації, куди є сенс підтягнути, наприклад, країни Балтії, підтягнути сюди ту ж саму Туреччину, а також Грузію, Молдову – країни, які постраждали безпосередньо від Росії та російської агресії. Така контактна група вже починає вимальовуватися. Але я думаю, що в першу чергу в цьому зацікавлені Україна, Молдова, Грузія, які зазнали територіальних втрат, їм зараз є сенс об'єднуватися», – розповів політтехнолог.

Також, експерт не відкидає появи певної групи людей, які будуть займатися питаннями Криму під егідою держави.

Відповідаючи на питання, чи зможе 2016-й стати роком повернення Криму, Березовець зазначив: «На жаль, це проблема на роки, якщо не на десятиріччя вперед: питання повернення Криму – це питання середньої та довгострокової перспективи».

Влітку 2015 року народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Росія піде з Криму набагато раніше, ніж хотіли б у Кремлі. За словами депутата, політика Путіна веде Росію до прірви.

Нагадаємо, в березні 2014 року Путін заявив, що Крим є історично російською землею й тепер він назавжди повернувся «додому».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО