Томенко натякнув, що Рада не зможе вчасно ухвалити Бюджет-2016

Заступник голови фракції «БПП» Микола Томенко вимагає переглянути календарний план роботи Верховної Ради, оскільки протягом грудня парламент зможе повноцінно працювати лише три дні.

Про це він повідомив у інтерв’ю «112 каналу», пише «Слово і Діло» з посиланням на сайт «БПП».

Він нагадав, що Яценюк прозвітує у Раді в п’ятницю, 11 грудня, а наступне засідання парламенту після цього звіту відбудеться лише 22 грудня. «Взагалі, після 11 грудня у Верховної Ради – лише 3 робочі дні: повноцінні – 22-го і 24-го і напіввихідні – 23-го і 25-го грудня. Інформую вас, що наступне пленарне засідання після цього, згідно з календарним планом, – 12 січня 2016 року», – зазначив Томенко.

У зв'язку з цим депутат назвав «абсолютно нереальними» розмови про те, що після 11 грудня відбудеться або відставка уряду, або радикальне скорочення міністерств і реорганізація уряду, оскільки ВР ще потрібно ухвалити новий Податковий кодекс і лише потім активно обговорити й ухвалити Бюджет на 2016 рік.

Саме через це Томенко вимагає переглянути календарний план роботи парламенту й після 11 грудня зробити наступний тиждень пленарним.

«Сесія повинна працювати до кінця року, аж поки не відбудуться кадрові зміни в уряді, і новий чи оновлений склад Кабінету міністрів не запропонує на розгляд парламенту Податковий кодекс, потім – Бюджет, і вони будуть ухвалені в першому та другому читаннях з нормальною процедурою обговорення та внесення правок», – сказав політик.

Резюмуючи, Томенко припустив, що для ухвалення «адекватного» Бюджету, а не нинішнього варіанту, «якого ніхто не бачив і не читав», Верховна Рада має, як мінімум, працювати протягом усього грудня.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що проект Державного бюджету на 2016 рік буде внесений до Верховної Ради через 2-3 тижні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО