Томенко: дострокові парламентські вибори точно будуть

Читать на русском
Дострокові вибори до Верховної Ради обов'язково відбудуться, але тільки не в 2016 році, переконаний народний депутат Микола Томенко.
Микола Томенко

Дострокові вибори до Верховної Ради обов'язково відбудуться, але тільки не в 2016 році.

Про це в інтерв'ю «Лівому берегу» повідомив заступник голови фракції «БПП», народний депутат Микола Томенко, передає «Слово і Діло».

За його словами, процес переформатування коаліції залежить від поточної ситуації в країні, наприклад, як сталося із затриманням Корбана, коли з фракції «БПП» вийшли відразу кілька нардепів, близьких до Коломойського.

«Що стосується де-юре... Поки що я не бачу передумов до розвалу коаліції. В силу різних обставин. І у Тимошенко, і у «Самопомочі», і в інших є технологи, які розуміють: сьогодні не вигідно бути ініціатором розвалу чого-небудь», – заявив Томенко.

Дострокові парламентські вибори дестабілізують ситуацію в Україні – ГройсманДострокові парламентські вибори можуть викликати загострення і дестабілізацію ситуації в країні.

Як показує історія, демократичні сили «постійно гризуться між собою», але якщо вони розвалять коаліцію, то це, безумовно, негативно позначиться на їх результаті під час дострокових виборів парламенту. «І друге: я не впевнений, що дострокові – чітка установка більшості сил, які йшли на вибори», – зазначив політик.

На запитання про те, що, мовляв, він сам особисто не бачить підстав для розвалу коаліції, при цьому вже не перший раз говорить про дострокові вибори, Томенко заявив: «Ні, ну, вони точно будуть». При цьому нардеп уточнив, що у 2016 році перевиборів Верховної Ради «точно не буде».

«Результат місцевих виборів показав: ані через три місяці, ані через півроку йти на позачергові парламентські ніхто не готовий. Ляшко, що б він там не говорив, місцеві провалив, «УКРОП» у базових регіонах, у тому ж Києві – аналогічно. «Батьківщина» також пройшла їх дуже непросто. «Самопоміч», ось, пройшла непогано, але точно не так, як планувала. Виходить, єдиний, хто сьогодні зацікавлений (у перевиборах ВР) – «Свобода», – розповів нардеп.

Резюмуючи, політик припустив, що позачергові парламентські вибори можуть відбутися у 2017 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: