Яресько назвала дату внесення в Раду проекту Держбюджету

Читать на русском
Міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що проект Державного бюджету на 2016 рік буде внесений до Верховної Ради за 2-3 тижні.

Міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що проект Державного бюджету на 2016 рік буде внесений до Верховної Ради за 2-3 тижні.

Про це вона повідомила в ефірі «5 каналу», передає «Слово і Дело».

За її словами, проект податкової реформи і проект Держбюджету йтимуть в одному пакеті, тому що одне безпосередньо залежить від іншого.

Від Яресько хочуть неможливого: за 15 років вчасно Бюджет ухвалювали лише одного разу«Слово і Діло» вирішило розібратися: як часто депутатам вдавалося ухвалити Бюджет у терміни, передбачені Бюджетним кодексом?

«Коли я приїхала рік тому, то ми подали Бюджет та податкові зміни в кінці року, а тепер плануємо його винести наприкінці листопада-в перші дні грудня», – заявила міністр фінансів.

Як стверджує Яресько, затримака з внесенням проектів пов'язана з необхідністю узгодження всіх цифр з експертами Міжнародного валютного фонду. Крім того, вона повідомила, що МВФ не збирається допомагати Україні з виплатою боргу Януковича.

Нагадаємо, в грудні 2013 року РФ погодилася надати Україні фінансову допомогу на 15 млрд доларів, після того як Віктор Янукович відмовився підписувати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. РФ встигла виділити 3 млрд доларів через покупку єврооблігацій із погашенням у грудні 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: