Порошенко не готовий сформувати новий Кабмін без Яценюка – Томенко

Народний депутат, заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Микола Томенко вважає, що на даний момент Президент ще не готовий до формування нової коаліції.

Про це він заявив в ефірі програми «Лівий берег з Сонею Кошкіною», пише «Слово і Діло».

Порошенко також не готовий до формування нового уряду на чолі з іншим прем'єр-міністром, додав політик.

«Якби Президент був до цього готовий, я побачив би якусь систему дій з його боку, з боку його команди, дій щодо підготовки цього рішення. Була б уже якась внутрішня дискусія і т. п. Поки що я цього не бачу», – констатував Томенко.

З іншого боку, нардеп не виключає, що якісь кардинальні рішення з боку Президента можуть бути прийняті в будь-який момент. «Ми – унікальна країна. За часів Януковича я говорив, що ми країна одного дня, оскільки рішення приймалися за день. Зараз я говорю, що ми країна однієї ночі, оскільки рішення приймаються в основному вночі», – повідомив він.

Томенко зазначив, що особливе бажання очолити український уряд має лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко. «Але американці займають таку позицію, що краще вже Яценюк – ми його знаємо. А якщо не Яценюк, то можна Яресько. Турчинова, як я розумію, вони не сприймають», – підсумував політик.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО