Саакашвілі знову розкритикував Яценюка

Читать на русском
Голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі знову розкритикував прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі знову розкритикував прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Глава уряду боїться дізнатися свій рейтинг і тому вирішив відмовитися від участі «Народного фронту» у місцевих виборах, заявив Саакашвілі в інтерв'ю POLITICO, пише «Слово і Діло».

«Це не нормально, коли партія прем'єр-міністра не бере участі в місцевих виборах. Якщо ви не хочете перевірити свою підтримку, я не думаю, що у вас є мандат на проведення реформ», – заявив Саакашвілі.

Також він звинуватив прем'єра в тому, що той в обхід міністрів створив «тіньовий Кабмін», який представляє інтереси бізнесменів, у тому числі й народного депутата від фракції «Народного фронту» Миколу Мартиненка, якого розшукують у Швейцарії за хабарництво.

«Справа Мартиненка» або Зростаюча загроза олігархічних війнСправа бенефіціара «Народного фронту» і голови паливно-енергетичного комітету Верховної Ради Миколи Мартиненка загрожує обернутися новим етапом боротьби олігархічних груп і як наслідок – виходом «НФ» з коаліції.

«Ми повинні перезапустити цей уряд. Ми повинні боротися з тіньовою владою... Тіньові фігури, які працюють на нафтові та газові компанії уряду. Останнім часом вони зробили перестановки в нафтовій і газовій галузі, і це все у відповідності з планом Мартиненка, а не міністра енергетики (міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин – Ред.)», – зазначив політик.

Крім того, Саакашвілі повідомив, що він не прагне обійняти крісло глави Кабміну і не стане вступати в партії, поки вони будуть підтримувати зв'язки з олігархами.

«Це не робота мрії. Я відмовився очолити партійний список, я не хочу мати нічого спільного з олігархами. Я хочу бути прапороносцем реформ», – зазначив губернатор.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура Швейцарії офіційно підтвердила порушення кримінального провадження проти найближчого соратника прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, народного депутата від «Народного фронту» Миколи Мартиненка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: