Експерт: прем'єр із рейтингом в 1% – це нонсенс, але «БПП» він потрібен

Читать на русском
Екс-міністр житлово-комунального господарства поділився думкою стосовно політичного об'єднання «Блоку Петра Порошенка» з «Народним Фронтом» напередодні місцевих виборів.

Перебування Яценюка на посаді глави уряду вигідне бізнес-структурам, що стоять за депутатами парламентської коаліції, тож об'єднання його політичної сили з «Блоком Петра Порошенка» – це просто намагання великого бізнесу зберегти свої доходи.

Таку думку в ефірі телеканалу NewsOne висловив колишній міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко, передає «Слово і Діло».

«Давайте будемо реалістами. У нас і Президент із бізнесу, і Яценюк направді – бізнесмен, і взагалі переважна більшість депутатів сьогодні з мисленням бізнесу... Очевидно, що сьогодні цілком влаштовує ситуація з Яценюком-прем'єром, але скільки це буде тривати – незрозуміло, бо прем'єр з рейтингом в 1% – це нонсенс... Але чому ця ситуація влаштовує коаліцію і певні кабінети? Тому що вони прилаштувалися і вони розуміють, що тарифами стягують величезні кошти – ціною на газ, податками, ставками... І все це – пиріг, який ділиться там, всередині коаліції», – пояснює ситуацію Кучеренко.

За його словами, в Україні практично відсутні політичні партії, що діють відповідно до певної ідеології, тож усе, що відбувається в коаліції, – «гра в наперстки» великого бізнесу.

«Кожний місяць його (Яценюка – Ред.) перебування на посаді – це зайві гроші, які хтось заробив на газі, на елекроенергії, на житлово-комунальних тарифах, на податках, субсидіях, тендерах... Тож абсолютно зрозуміло, що майже за кожним депутатом є якісь офшорні компанії, які беруть участь в цих тендерах і щоразу виграють. І їм ця ситуація вигідна, це їхній бізнес, це бізнес-структура, на яку перетворилася сьогодні, на превеликий жаль, коаліція», – підсумував експерт.

Нагадаємо, вчора, 26 серпня, стало відомо про підписання угоди щодо об'єднання «Народного фронту» та «Блоку Петра Порошенка».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: