Спецоперація Росії в Сирії може поширитися на Ірак

Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді заявив про те, що іракський уряд готовий вітати можливі удари російської авіації по позиціях «Ісламської держави» в Іраку.

На цю заяву іракського прем'єра, оприлюднену в ході інтерв'ю каналу France 24, в Росії вже встигли відповісти, що розглянуть таке звернення, якщо воно надійде офіційно, пише «Слово і Діло» з посиланням на російське агентство «РБК».

«Якщо ми отримаємо від Росії пропозицію (військової допомоги – ред.), Ми розглянемо його, і я б вітав його», – заявив аль-Абаді.

У свою чергу, в російському МЗС заявили про готовність Москви розглянути можливість застосування сили щодо ІДІЛу на території Іраку, якщо на те будуть отримані санкції Багдада чи Радбезу ООН.

«Або у нас буде відповідне звернення від уряду Іраку, або резолюція Ради Безпеки, ухвалення якої у вирішальній мірі залежить від волевиявлення уряду Іраку. За наявності таких достатніх підстав оцінюватимуться і політична, й військова доцільність», – зазначив представник Міністерства закордонних справ Російської Федерації Ілля Рогачов.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що ризик застосування РФ збройних сил за межами своїх кордонів існує в будь-якій країні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО