Небезпека застосування ЗС РФ загрожує будь-якій державі – Турчинов

Читать на русском
Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що рішення Ради Федерації РФ про застосування російських ЗС за кордоном загрожує будь-якій державі.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що рішення Ради Федерації РФ про застосування російських збройних сил за кордоном загрожує будь-якій державі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Відповідне рішення (про застосування ЗС РФ за кордоном – Ред.) ухвалювалося в закритому режимі і його текст не опублікований. Тому можна припустити, що в ньому немає обмежень сирійською територією і небезпека може чекати на будь-яку країну», – сказав Турчинов.

Росія створює основу задіяння ЗС РФ у будь-якому конфлікті та в будь-якій точці світу – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що Рада Федерації розгляне питання про використання російських ЗС за кордоном.

За словами секретаря РНБО, дане рішення Ради Федерації РФ означає лише одне – російська сторона не збирається припиняти агресію за межами своєї держави і є загрозою для міжнародного співтовариства. Також Турчинов нагадав, що РФ уже ухвалювала подібне рішення, після якого територія півострова Крим була окупована російською стороною.

«Так, російська агресія в Криму почалася в ніч на 27 лютого з захоплення спецпідрозділом ГРУ ГШ РФ парламенту в Сімферополі, а рішення про дозвіл ввести війська на територію України Росія ухвалила через кілька днів після цього, 1 березня», – заявив Турчинов.

Крім того, Турчинов стверджує, що Росія давно воює в Сирії на боці президента держави Башара Асада.

Нагадаємо, сьогодні глава адміністрації президента Російської Федерації Сергій Іванов заявив, що Рада Федерації дала добро на застосування ЗС РФ в Сирії і російські літаки вже завдали перших ударів по силах «Ісламської держави».

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: