Шокін попередив про зняття недоторканності з деяких депутатів «Опоблоку» й коаліції

Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що його відомство завершує процес слідства у різних справах щодо деяких народних депутатів від «Опозиційного блоку», а також представників парламентської коаліції.

Про це він, не називаючи імен і кількості народних обранців, розповів журналістам у суботу, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Це обов'язково відбудеться на пленарних тижнях і дуже скоро... Йде слідство. Слідство завершується за окремими напрямами, по окремих депутатах «Опозиційного блоку». Як тільки слідство закінчиться, обов'язково буде подання (про зняття депутатської недоторканності – ред.)», – анонсував генпрокурор.

Пізніше, відповідаючи на запитання преси, він уточнив, що йдеться не тільки про представників опозиції, а й про деяких нардепів, що представляють парламентську більшість.

«Як тільки слідство буде завершено в повному обсязі, тоді буде кілька подань, і вони стосуватимуться обов'язково і «Опозиційного блоку», і провладного блоку», – заявив Шокін.

Нагадаємо, раніше народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко повідомляв про те, що ГПУ готує підозри щодо нардепів від «Радикальної партії» – Лозового, Мосійчука та Лінька.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО