«Свободівця» Швайку в МВС допитали за підозрою в організації масових заворушень (доповнено)

Читать на русском

Одного з лідерів Всеукраїнскього об'єднання «Свобода» та екс-міністра аграрної політики Ігоря Швайку сьогодні допитали в головному слідчому управлінні МВС.

В Головному слідчому управлінні МВС у Києві триває допит лідерів Всеукраїнського об'єднання «Свобода», першому допитаному – екс-міністру аграрної політики Ігорю Швайці – вже оголосили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 294 – «оргіназація масових заворушень».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook спільноти «Євромайдан».

«Швайці зі «Свободи» на допиті оголошено підозру про злочин (ст. 294 ч.2 організація масових заворушень) за події 31 серпня під ВР», – зазначають у спільноті.

Як пізніше повідомив сам Швайка, організація масових заворушень - лише одне з обвинувачень, осудних йому. Також МВС наполягає на утриманні його під вартою.

Загалом же, як повідомляє «Громадське», на допит викликали 8 представників ВО «Свобода» щодо подій під Верховною Радою 31 серпня. Наразі свідчення дає лідер політичної сили Олег Тягнибок.

Як стало відомо за станом на 12:00, аналогічне звинувачення правоохоронці висунули і Юрію Сиротюку.

Нагадаємо, в результаті зіткнень біля будівлі Верховної Ради під час голосування змін до Конституції 31 серпня загинули 3 (за неуточненою інформацією – 4) бійця Національної гвардії України. В цілому ж, як повідомили в МВС у день трагедії, в результаті вибуху та сутичок постраждало понад 140 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: