Тимошенко шантажує лідерів фракцій виходом зі складу коаліції – експерт

Читать на русском
Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко кулуарно виставила свої умови коаліційній більшості і лідерам фракцій, які входять до її складу.

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко кулуарно виставила свої умови коаліційній більшості і лідерам фракцій, які входять до її складу.

Як стверджує політичний аналітик Павло Нусс, в озвучених умовах йдеться про попередження про вихід фракції «Батьківщини» зі складу коаліції, пише «Слово і Діло».

«Йдеться про формування нового уряду. Тимошенко, практично володіючи «золотою акцією» в коаліції, планує використовувати її, і пропонувати свою кандидатуру на пост прем'єр-міністра, або віце-прем'єра у разі відмови», – пояснив експерт, припустивши, що фракція «Самопомочі» підтримує відповідну ідею про її призначення.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко запевнила, що фракція "Батьківщина" залишатиметься в коаліціїСказано 26 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

На думку Нусса, Президент Петро Порошенко «не потерпить такого тону діалогу». «Будь-який ультиматум за сценарієм Ляшка закінчиться сумно для політсили, яка здатна шантажувати державу», – резюмував експерт.

Нагадаємо, раніше зі складу коаліції вийшла фракція «Радикальної партії Олега Ляшка». Її лідер пояснив, що таке рішення було прийняте у зв'язку з голосуванням за зміни до Конституції, а також кривавими подіями під Верховною Радою. У свою чергу, фракції «Батьківщини» та «Самопомочі», які разом з «радикалами» не голосували за президентські зміни до Конституції, пообіцяли з коаліції не виходити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: