Міністерство оборони України встановило вимоги до калорійності основних продуктів, які постачаються для потреб ЗСУ.
Про це повідомило відомство 26 жовтня.
За словами Міноборони, рішення ухвалили на основі результатів перевірок військових частин, під час яких були виявлені недоліки, зокрема, щодо випадків постачання продуктів із заниженою калорійністю.
У повідомленні наголошують, що через високі фізичні та психологічні навантаження на військовослужбовців в умовах війни, важливо, щоб продукти повністю задовольняли потреби захисників.
«Встановлення чітких вимог до енергетичної цінності продуктів – це не просто питання стандартів, а гарантія того, що наші захисники отримають необхідне для підтримання бойової готовності та здоров’я», – зазначив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.
Закупівельна агенція Міноборони ДОТ використовуватиме ці вимоги як додаток до державних контрактів на закупівлю продуктів, які набудуть чинності з початку 2025 року.
Нагадаємо, наприкінці серпня 2024 року Міністерство оборони України поновило підхід до формування сухпайків для бійців ЗСУ. Тепер враховуватимуть релігійні, медичні та моральні потреби військових.
У червні відомство почало укладати договори на постачання продуктів для ЗСУ за новою процедурою.
ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ
та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»