В Україні з’явиться адаптивний одяг для поранених військових – Міноборони

Читать на русском
Комплект буде надаватися пораненим військовослужбовцям та дозволить швидко перевдягнути воїна в зручний одяг на стабілізаційному пункті чи госпіталі.
ArmyInform

В Збройних силах України з’явиться адаптивний одяг для поранених українських захисників. Відповідні вимоги до комплекту одягу вже затвердили в Міноборони.

Про це преслужба оборонного відомства повідомляє у Telegram.

Як зазначається, комплект надаватимуть пораненим військовослужбовцям і він дозволить швидко перевдягнути воїна в зручний одяг на стабілізаційному пункті чи госпіталі.

«Технічне завдання було визначене Тилом командування Сил логістики ЗС України з урахуванням рекомендацій військових медиків та волонтерів. Основною вимогою для нього стали зручність для пораненого, технологічність та зносостійкість», - додали в міністерстві.

У комплект входитиме майка, шорти, штани, футболка і реглан. Весь одяг має розстібатися по бокових швах, на яких будуть спеціальні текстильні застібки, які не повинні торкатися шкіри хворого і викликати подразнення.

Наразі передбачено п'ять розмірів і розрахована на три зрости. Одяг буде зручним як для чоловіків, так і для жінок, запевнили у Міноборони.

Наразі декілька моделей українських виробників перебувають на етапі доопрацювання і їх будуть тестувати у практичних умовах під час військово-дослідних випробувань.

Нагадаємо, Укрзалізниця розширює перелік поїздів, на які доступне пріоритетне бронювання для військовослужбовців при потребі термінових поїздок.

Також нещодавно державну експертизу пройшов проєкт Національного військового кладовища.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: