Зеленський анонсував «нові кроки» до миру після проведення саміту у Швейцарії

Читать на русском
Зеленський після приїзду до Києва провів нараду, присвячену підсумкам Глобального саміту миру та подальшим крокам України.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у понеділок, 17 червня, провів нараду, присвячену підсумкам Глобального саміту миру та подальшим крокам України.

Про це він розповів у своєму вечірньому зверненні до нації.

Опубліковано спільне комюніке Саміту миру: основні пунктиКраїни-учасники саміту миру у Швейцарії ухвалили спільне комюніке. Воно включає три аспекти української формули миру.

«Зараз – жодних пауз. Ми зробили перший відчутний крок до миру – у безпрецедентній єдності країн світу. Це успіх України, що вперше в нашій історії стільки лідерів, стільки держав зібралися заради України та заради миру. Дякую кожному, хто був представлений на Саміті. Але мир – це завжди шлях. Потрібні нові кроки. І вони будуть. І ми вже готуємо», – заявив президент.

За його словами, зараз Україна готує приєднання держав до підсумкового комюніку Саміту, а також роботу груп за пунктами Формули миру.

Крім того, влада вже склала попередній графік міжнародної роботи на літні місяці.

«Темп збавляти ми не будемо. Комунікацію з партнерами будемо зберігати такою ж активною, як і раніше. Україна ніколи не хотіла цієї війни. І природно, що найбільше прагне справедливого миру. І бачимо, що це можливо. Наближаємо мир», – стверджує Зеленський.

Нагадаємо, Саміт миру пройшов 15-16 червня у Швейцарії. Підписати підсумковий документ зустрічі відмовилися 13 учасників заходу. А згодом ще дві країни відкликали свої підписи.

Напередодні Зеленський заявив, що наразі обговорюється питання проведення другого Глобального Саміту миру у Саудівській Аравії.

Раніше президент розповів, за яких умов готовий до переговорів із росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: