Україна та Палау встановили дипломатичні відносини

Читать на русском
Україна і Палау підписали Спільне комюніке про встановлення дипломатичних відносин між державами.
president.gov.ua

Україна і Палау підписали Спільне комюніке про встановлення дипломатичних відносин між державами.

Про це повідомляє Офіс президента.

Кадровий голод у системі: хто із призначених Зеленським послів не був кар'єрним дипломатомХтось із призначених Володимиром Зеленським послів не був кар'єрним дипломатом – на інфографіці.

У Швейцарії президент Володимир Зеленський провів зустріч із лідером Республіки Палау Сурангелем Віппсом-молодшим. Відтак ця зустріч стала першим контактом на найвищому рівні між державами і запустила дипломатичні відносини.

«У присутності лідерів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і директорка Бюро внутрішніх справ Республіки Палау Юніс Аківо підписали Спільне комюніке про встановлення дипломатичних відносин між державами», – йдеться у повідомленні.

Також зазначають, що Зеленський подякував за підтримку територіальної цілісності й суверенітету України та запросив Палау долучитися до імплементації пункту Формули миру «Екологічна безпека».

Нагадаємо, 15 червня у Швейцарії почався Саміт миру щодо врегулювання війни в Україні. У заході беруть участь 101 країна та міжнародна організація з усіх континентів.

Наразі робота над спільною декларацією на Саміті миру вже завершена. Країни зможуть приєднатися до неї й після закінчення першого Саміту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: