В Укренерго прогнозують ускладнення ситуації зі світлом наступного тижня

Читать на русском
Наступного тижня ситуація в енергосистемі буде помітно складнішою, ніж зараз. В Укренерго прогнозують частіші відключення світла.
Фото: РБК-Україна

Наступного тижня ситуація в енергосистемі буде помітно складнішою, ніж зараз. В Укренерго прогнозують частіші відключення світла для споживачів.

Про це заявив голова правління компанії Володимир Кудрицький в інтерв'ю Українській правді.

Як Україна виробляла електроенергію до повномасштабної війниВ Україні зруйновано, пошкоджено чи захоплено більше 70 відсотків енергогенерації. На інфографіці – як країна виробляла електроенергії до великої війни.

За його словами, вже найближчим часом на загальну ситуацію мають вплинути два фактори: зростання споживання через підвищення температури повітря та сонячної погоди, а також виведення в ремонт енергоблоку АЕС.

«Вже завтра ми будемо мати справу зі зниженою потужністю на атомних електростанціях, як очікується. А в середині двадцятих чисел червня ще матимемо додатковий крок щодо зниження потужності на АЕС. Це пов'язано саме із ремонтною кампанією», – розповів Кудрицький.

Він також пояснив, чому Укренерго не може перенести ремонтну кампанію на атомних електростанціях.

«Справа в тому, що така кампанія, по суті, є кампанією перезавантаження палива, під час якого проводяться ремонти. Тому оскільки паливо має здатність виробляти енергію лише певний час, і коли воно вигоряє, його потрібно точно змінювати. Тому ці речі дуже тяжко якось «посунути» у часі», – заявив він.

Кудрицький додав, що теоретично Укренерго могло б відстрочити ремонт на кілька днів чи тиждень, але повністю від нього відмовитися не можна.

Нагадаємо, сьогодні, 14 червня, в енергосистемі, як і раніше, зберігається дефіцит, тому Україна імпортувала з Європи рекордний обсяг електроенергії. «Слово і діло» вже писало про те, як українці можуть заощаджувати електроенергію.

Раніше в Yasno спрогнозували, скільки годин на день українці взимку будуть зі світлом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: