Готували ракетний удар по «Мотор Січі»: затримано чергових агентів ФСБ

Читать на русском
Росіяни хотіли отримати координати і потім завдати прицільних ракетних ударів по оборонним об'єктам Запоріжжя.
фото СБУ

Служба безпеки зірвала спробу росіян отримати актуальні геолокації передислокованих заводів оборонно-промислового комплексу Запоріжжя.

Про це повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 11 червня.

Затримано навідника російських авіабомб на базу спецназу ГУР у ХарковіЗрадником виявився продавець із магазину парфумерії у місцевому ТРЦ. Він вистежував та випитував дані про базування Сил оборони.

За даними контррозвідки СБУ, ворога цікавили координати цехів ПАТ «Мотор Січ» та ще одного машинобудівного заводу, які виробляють комплектуючі для авіації ЗСУ.

Насамперед ФСБ рф потрібні були локації конструкторських бюро та виробничих потужностей, які були передислоковані після повномасштабного вторгнення і виробляють авіадвигуни для бойових вертольотів і дронів.

Щоб отримати розвіддані, російська спецслужба залучила свого агента – механіка верстатів одного із промислових об'єктів «Мотор Січі».

За вказівкою окупантів їхній шпигун обходив територію підприємства та фіксував місце розташування виробничих цехів та складів із готовою продукцією. Потім зловмисник робив позначки «потрібних» локацій на гугл-картах для їхньої подальшої передачі ФСБ.

Він готувався направити «звіт» росіянам через свого брата - безробітного місцевого жителя, який був на прямому зв'язку з кадровим співробітником російської спецслужби.

У разі отримання розвідувальної інформації окупанти планували вдарити ракетами по оборонних об'єктах Запоріжжя. Проте контррозвідники СБУ викрили обох зрадників та затримали.

Слідчі повідомили обом затриманим про підозру у державній зраді. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, нещодавно було затримано інформатора кремлівського «військора». Також у травні суд виніс вирок коригувальнику ракетного удару по Яворівському полігону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: