Суд виніс вирок коригувальнику ракетного удару по Яворівському полігону

Читать на русском
Коригувальника ракетного удару росіян по Яворівському полігону у Львівській області засуджено до 15 років в'язниці. Свою провину він не визнав.
Офіс генпрокурора

Уродженця Львова, який навів російські ракети на Яворівський полігон у березні 2022 року, визнали винним у державній зраді.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора 23 травня.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

«Суд визнав громадянина України, який скоригував ракетний удар російських окупантів по Яворівському полігону у Львівській області, внаслідок чого загинуло понад 60 осіб, винним у державній зраді за ч. 1 ст. 111 ККУ та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна», – сказано у повідомленні.

Прокурори у суді довели, що від початку повномасштабного вторгнення 73-річний уродженець м. Львова - колишній працівник КДБ СРСР - співпрацював з агентами фсб рф.

Він збирав відомості про розташування військових об’єктів, зброї та об’єктів критичної інфраструктури в регіоні. Засуджений через месенджер Теlegram переслав карту-схему Яворівського військового полігону. На ній зображено розташування військових містечок Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Додатково зрадник зазначив, де знаходяться казарми та гуртожитки, повідомили в ОГП.

«Під час судового засідання коригувальник свою провину так і не визнав, у скоєному не розкаявся», – додали в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, росія завдала ракетного удару по Яворівському полігону вранці 13 березня 2022 року. Усього було випущено близько 30 ракет. Тоді загинуло понад 60 людей, понад 160 було поранено.

Правоохоронці затримали навідника ще у червні 2022 року, на вирок він чекав під вартою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: