Стало відомо, хто переміг на виборах Європарламенту в Італії

Читать на русском
Після підрахунку майже усіх голосів Брати Італії здобули 28,8% голосів, що більш як у чотири рази перевищує їхній результат на виборах до Європарламенту у 2019-му.
Укрінформ

Політичне об’єднання «Брати Італії», очолюване прем’єр-міністеркою країни Джорджею Мелоні, отримало найбільшу кількість голосів на виборах до Європарламенту.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Вибори до Європарламенту: які результати показали партії з антиукраїнською риторикоюЗавершились вибори до Європарламенту. Який результат показали партії з антиукраїнською та проросійською риторикою – на інфографіці.

«Після підрахунку майже усіх голосів «Брати Італії» здобули 28,8% голосів, що більш як у чотири рази перевищує їхній результат на виборах до Європарламенту у 2019-му. Це також більше, ніж 26%, які об’єднання отримало на національних виборах у 2022 році, коли прийшло до влади», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що другий результат із 24,4% голосів показала опозиційна Демократична партія. Ще одна опозиційна - «Рух 5 зірок» - стала третьою із 9,9%, це найгірший її показник на національному рівні з часу формування у 2009 році.

«Вибори до Європарламенту показують, що владна коаліція Мелоні, яка складається як з ультра, так і зважених правих, наростила свою підтримку до 47% із 43% у 2022-му», - додають у ЗМІ.

Нагадаємо, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на тлі перемоги партії обіцяла формувати в Європарламенті проукраїнську більшість.

А президент Франції Еммануель Макрон оголосив про розпуск Національних зборів після виборів до Європарламенту.

За попередніми результатами, Європейська народна партія, яка є найбільшою групою в Європарламенті, перемагає на виборах – вона попередньо отримує 184 місця (25,6%).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: