Франція може вже наступного тижня оголосити про відправку військових інструкторів до України – Reuters

Читать на русском
Франція під час візиту Зеленського наступного тижня може оголосити про відправку військових інструкторів до України. Вони навчатимуть ЗСУ розмінуванню та обслуговуванню західної техніки.
Фото: AFP

Франція може невдовзі відправити військових інструкторів до України. Про це може бути оголошено наступного тижня під час візиту президента Володимира Зеленського.

Три дипломатичні джерела повідомили про це Reuters.

Відправлення сухопутних військ в Україну: позиція союзниківПозиція союзників України щодо відправлення військ – на інфографіці. Категорично проти цього понад десять країн.

За словами дипломатів, Франція сподівається створити та очолити коаліцію країн, які пропонують таку допомогу Україні. Хоча деякі країни Євросоюзу побоюються, що це може зробити прямий конфлікт із росією вірогіднішим.

Поки що Франція має намір відправити в Україну обмежену кількість персоналу для оцінки умов місії, а потім направить кілька сотень інструкторів. Навчання буде зосереджено на розмінуванні, обслуговуванні обладнання та військових літаків, які будуть надані Заходом. Париж також фінансуватиме, озброюватиме та навчатиме українську моторизовану бригаду.

Нагадаємо, 27 травня після розмови з міністром оборони Франції Себастьєном Лекорню головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що «вітає ініціативу Франції направити в Україну інструкторів для підготовки українських військовослужбовців».

Згодом у Міністерстві оборони України уточнили, що переговори з цього питання продовжуються, але внутрішня робота над документами вже розпочалася. У Міноборони Франції підтвердили, що питання перебуває на стадії обговорення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: