Повторне затримання ексвійськкома Борисова: до суду передали справу про незаконне збагачення

Читать на русском
Колишнього одеського ексвійськкома Євгена Борисова судитимуть за незаконне збагачення на 142 млн грн.
Колаж 24 каналу

До суду передано обвинувальний акт щодо колишнього начальника Одеського обласного ТЦК та СП за фактом незаконного збагачення.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України у середу, 29 травня.

Намагалися вивезти Porsche: майно родини одеського ексвійськкома Борисова заарештувалиСуд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки колишнього начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова та членів його родини.

Повідомляється, що полковник, перебуваючи на посаді начальника Одеського ОТЦК та СП, з лютого 2022 року до квітня 2023 року набув активів більше ніж на 142 млн грн.

Крім того, йому було оголошено про нову підозру в організації легалізації майна, одержаного злочинним шляхом у особливо великих розмірах.

Офіс генпрокурора не називає ім'я фігуранта, але, судячи з матеріалів справи, йдеться про Євгена Борисова. Саме він у зазначений проміжок часу очолював Одеський ТЦК.

Нагадаємо, 28 травня Борисова повторно затримали на виході із СІЗО у Києві після того, як за нього внесли заставу 12 млн гривень за попереднім обвинуваченням. Йому повідомили про нову підозру в організації легалізації незаконних доходів на суму понад 142 млн гривень (ч. 3 ст. 27, ч.3 ст. 209 ККУ).

Начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова було звільнено 28 червня 2023 року. Це сталося після гучного скандалу: журналісти виявили в Іспанії майно його сім'ї на мільйони доларів. Нерухомість та дорогі автомобілі були придбані вже під час повномасштабної війни з рф.

Пізніше суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки Борисова та членів його родини.

У квітні суд завершив досудове розслідування справи про незаконне збагачення Борисова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: