Апеляційна палата розгляне скаргу на арешт коштів експосадовця СБУ

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргами адвокатів на арешт готівкових коштів, вилучених під час обшуків.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на арешт 40 100 доларів готівки, вилученої під час обшуку в колишнього першого заступника начальника Департаменту господарського забезпечення Служби безпеки України Андрія Коваля.

Про це йдеться в рішенні АП ВАКС від 16 травня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 15 квітня суд наклав арешт на 40 100 доларів Коваля. Його захисник і адвокат ще однієї особи подали скарги на це рішення.

«Ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 15.04.2024 частково задоволено клопотання старшого слідчого та накладено арешт на грошові кошти у сумі 40 100 доларів США, вилучених при проведенні обшуку за місцем проживання (Коваля – ред.). Не погодившись із вказаною ухвалою, захисником та адвокатом були подані апеляційні скарги», – йдеться в рішенні.

Наступне засідання з розгляду скарги призначене на 08:30 29 травня.

Нагадаємо, СБУ, Офіс генерального прокурора спільно з НАБУ викрили колишнього начальника департаменту спецслужби та його першого заступника. За версією слідства, фігуранти організували придбання паливно-мастильних матеріалів для службових авто та бронетехніки СБУ за штучно завищеними цінами.

Для цього експосадовці залучили декілька підконтрольних комерційних структур з Києва, які займаються торгівлею нафтопродуктами. Щоб реалізувати оборудки, вони вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. У результаті заподіяно понад 26 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: