Антикорупційний суд зменшив заставу фігуранту справи нардепа Горвата

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання захисника підозрюваного про зміну запобіжного заходу у справі члена парламенту.
фото: 0312.ua

Вищий антикорупційний суд зменшив з 1,34 млн грн до 908 400 грн розмір застави, визначеної як запобіжний захід директору ТОВ «СТОВ «Континент» Віталію Ганичу. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до справи народного депутата групи «Довіра» Роберта Горвата про заволодіння землею на Закарпатті.

Таке рішення 21 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як суди змінювали розмір застав для резонансних фігурантів під час великої війниНа інфографіці – комусь із підозрюваних суд неодноразово змінював суму застави. Рекордсменами є Роман Насіров та В'ячеслав Князєв – для них заставу зменшували сім разів.

Як відомо, антикорупційний суд застосував запобіжний захід до Ганича у виді застави розміром 1,34 млн грн з покладанням обов'язків. Його захисник подав клопотання про зміну запобіжного заходу.

«Клопотання захисника про зміну запобіжного заходу, застосованого до підозрюваного (Ганича – ред.), задовольнити частково. Зменшити розмір застави підозрюваному у кількості 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 1 342 000 грн на 433 600 грн, остаточно встановивши розмір застави у кількості 300 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, грошовий еквівалент якої становить 908 400 грн», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомило про підозру нардепу Роберту Горвату та ще трьом особам. За даними слідства, у 2016-2019 роках політик, маючи вплив на службових осіб ГУ Держгеокадастру Закарпаття, розробив схему заволодіння земельними ділянками загальною площею 323 га. Ці землі перебували у постійному користуванні ДП «Леанка».

Відповідно до злочинного задуму директор ДП «Леанка» мав відмовитися від права користування землею та звернутися до регіонального Держгеокадастру з відповідною заявою. Після припинення права користування керівник ГУ Держгеокадастру області видав земельні ділянки наперед визначеним фізособам, які згодом продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми. Внаслідок таких дій державі заподіяно понад 123 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: