Вісім країн запропонували інтегрувати Україну в систему оборонної промисловості Євросоюзу

Читать на русском
Вісім країн Європейського Союзу мають намір розширити співпрацю з Україною у сфері оборонної промисловості.
Троельс Лунд ПоульсенФото: Ritzau Scanpix

Країни Європейського Союзу мають намір розширити співпрацю з Україною у сфері оборонної промисловості.

Про це йдеться у заяві міністерства оборони Данії.

Досягнення українського ОПК під час повномасштабної війниЯк розвивається оборонно-промисловий комплекс України під час повномасштабної війни – на інфографіці.

Там розповіли, що з ініціативи голови відомства Троельса Лунда Поульсена міністри оборони Данії, Швеції, Фінляндії, Естонії, Латвії, Литви, Нідерландів та Польщі направили звернення до Єврокомісії із закликом інтегрувати Україну до оборонно-промислового комплексу ЄС.

Вони вважають, що таке рішення дозволить забезпечити доступ України до різних програм з питань оборонної промисловості та оборонних інновацій.

«Разом з іншими міністрами оборони ми плануємо якнайшвидше підготувати план дій ЄС щодо інтеграції України в європейську оборонну промисловість...Укріплена українська оборонна промисловість має важливе значення для України – і для нашої безпеки постачань в Європу», – сказав Поульсен.

У своєму зверненні міністри також наголосили на необхідності нарощування потенціалу технічного обслуговування на місцевому рівні прямо в Україні.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що Данія першою у світі закупить зброю для ЗСУ в українських виробників.

Раніше ЗМІ повідомили, що Європейський Союз розробив угоду щодо гарантій безпеки для Укрїни. У документі, серед іншого, буде передбачено співробітництво в оборонній промисловості та постачання зброї.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: