Путін, ймовірно, мав домовленості з іншими країнами щодо відповіді на вторгнення в Україну – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський допускає, що путін почав повномасштабну війну проти України після домовленостей з іншими країнами, однак вважає, що такий варіант був би повною зрадою.
Фото: hromadske.radio

Президент України Володимир Зеленський допустив, що російський диктатор володимир путін міг мати домовленості з іншими країнами про те, що їхня відповідь на повномасштабне вторгнення в Україну буде обмеженою.

Про це він заявив в інтервʼю для The New York Times.

Зеленський зауважив, що рішення путіна розпочати повномасштабне вторгення в Україну може пояснюватися або тим, що російський диктатор «несповна розуму», або ж його впевненістю у тому, що відповідальність за такий крок буде обмеженою.

«Він або неадекватний, або знав, що йому за це нічого не буде. Отже, були певні діалоги з іншими країнами. Про це я навіть не хочу думати, бо тоді це не партнерство, а гра за спиною і повна зрада», – сказав президент України.

Зеленський зазначив, що воліє зупинитися на першому варіанті.

«У той же час багато лідерів інших країн лишають привідкритими двері у відносинах з росією, оскільки не впевнені, що Україна виграє війну», – додав він.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Зеленський заявив, що західні партнери України не можуть ухвалити тверде рішення і дозволити ЗСУ завдавати ударів у відповідь по території росії як мінімум з двох причин, одна з яких - страх перед ядерною ескалацією.

Також президент України зазначив, що західні союзники надто довго ухвалюють рішення про військову допомогу України, зокрема, про постачання систем ППО. Кожне рішення приймається з запізненням на рік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: