Кабмін виключив канабіс зі списку особливо небезпечних наркотиків

Читать на русском
Канабіс, смола канабісу, екстракти та настоянки канабісу прибрали зі списку особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено.
Depositphotos

В Україні виключили канабіс, смолу канабісу, екстракти та настоянки канабісу зі списку особливо небезпечних наркотичних засобів.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук у Telegram 24 травня.

У МОЗ назвали легалізацію канабісу «історичним рішенням»У МОЗ прокоментували легалізацію медичного каннабісу, до якого так довго йшла Верховна Рада.

За його словами, уряд вніс зміни до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, затвердженого постановою КМУ від 06.05.2000 N 770.

Канабіс, смола канабісу, екстракти та настоянки канабісу були виключені зі списку особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено. Також це торкнулося тетрагідроканнабінолу, який також виключили зі списку небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено.

У той же час їх вирішили включити їх до списку рослин, що містять наркотичні засоби та психотропні речовини, обіг яких допускається для використання у навчальних цілях, освітньої, наукової та науково-технічної діяльністю, у виробництві наркотичних засобів, психотропних речовин та лікарських засобів для подальшого застосування у медичній практиці.

Рішення набуде чинності з 16 серпня цього року.

Нагадаємо, у лютому президент Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію медичного каннабісу в Україні. Він набуде чинності за півроку після оприлюднення. Рада легалізувала медичний канабіс у грудні минулого року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: