У МОЗ назвали легалізацію канабісу «історичним рішенням»

Читать на русском
У МОЗ прокоментували легалізацію медичного каннабісу, до якого так довго йшла Верховна Рада.
Колаж 24 каналу

Міністерство охорони здоров'я вважає легалізацію медичного каннабісу в Україні історичним кроком у сфері охорони здоров'я. Це рішення принесе користь багатьом пацієнтам.

Про це йдеться у коментарі МОЗ у відповідь на рішення Верховної Ради.

Легалізація канабісу: що передбачає урядовий законопроєктЩо передбачає законопроєкт про легалізацію медичного канабісу, який має намір розглянути Рада.

«Історичне рішення. Парламент ухвалив законопроєкт № 7457 про використання в медицині ліків на основі канабісу! Дякуємо від імені лікарської спільноти за прийняте рішення, адже медичний канабіс – це ліки для мільйонів людей: онкопацієнтів, людей з розсіяним склерозом, пацієнтів, що отримують паліативну допомогу», – йдеться у повідомленні.

Тепер МОЗ затвердить перелік хвороб і станів, за яких пацієнту можуть призначатися ліки на основі медичного канабісу.

У міністерстві нагадали, що відпуск лікарських засобів на основі медичних конопель буде можливий виключно за призначенням лікаря відповідно до медичних показань та за електронним рецептом. Пацієнти зможуть перевозити та зберігати такі ліки у кількості, визначеній одним рецептом.

Нагадаємо, 21 грудня Верховна рада ухвалила у другому читанні законопроект про легалізацію медичного каннабісу. «За» проголосували 248 народних депутатів.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, в яких країнах світу вживання каннабісу повністю дозволене, а в яких – з обмеженнями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: