Легалізація медичного канабісу: хто в Раді не підтримав законопроєкт

Читать на русском

Верховна рада не підтримала у першому читанні законопроєкт, який передбачає легалізацію канабісу для використання в наукових і медичних цілях. Документ відмовилися також направити на повторне перше читання – його повернули авторам на доопрацювання. «Слово і діло» пропонує подивитися, як фракції та групи голосували за ініціативу.

У першому читанні документ підтримали лише 184 народних депутати, 33 виступили «проти», 61 – утримався, 40 – не голосували.

Легалізацію медичного канабісу підтримали тільки 184 депутати. Як голосували фракції та групи – на інфографіці.
Голосування за легалізацію канабісуСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Фракція «Слуга народу» дала 152 голоси «за», 18 депутатів голосували «проти», 36 – утрималися, 24 – не голосували, 14 – були відсутні.

Від «Європейської солідарності» було тільки 7 голосів «за», один депутат був «проти», 3 – утрималися, 3 – не голосували, 13 – були відсутні.

Група «За майбутнє» дала 7 голосів «за», 6 нардепів утрималися, 2 – не голосували і 7 – були відсутні. У «Голосі» 18 з 20 депутатів виступили «за».

У «Батьківщині» легалізацію медичного канабісу не підтримали: 12 голосів «проти», 4 депутати не голосували і 9 – були відсутні. Жодного голосу не дала також група «Довіра»: 2 депутати «проти», 11 – утрималися, 3 – не голосували і 4 – були відсутні.

Серед позафракційних депутатів законопроєкт теж ніхто не підтримав. Фракція «Опозиційна платформа – За життя» на позачергові засідання не ходить – усі депутати були відсутні.

Нагадаємо, Олександр Корнієнко говорив, що фракція «Слуга народу» може дати 200 голосів за законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів щодо регулювання обігу конопель у медичних цілях, науковій і науково-технічній діяльності».

На інфографіці – в яких країнах світу вживання канабісу повністю дозволено, а в яких дозволено з обмеженнями.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: