Генштаб скоротить свій штат більш ніж у два рази, частину військових відправлять на фронт

Читать на русском
Військове командування вирішило скоротити штатну чисельність структурних підрозділів Генерального штабу ЗСУ на 60%.
Фото: АрміяInform

Військове командування ухвалило рішення скоротити штатну чисельність структурних підрозділів та органів військового управління Генерального штабу ЗСУ на 60%.

Про це повідомив начальник Головного управління оборонного планування Генштабу бригадний генерал Євген Острянський на брифінгу 24 травня.

У Міноборони розповіли, скільки коштує забезпечення одного бійця ЗСУУ Міноборони розповіли, що забезпечення одного солдата Збройних Сил України без зброї становить в 1,2 мільйона гривень. Однак не уточнюють, за який саме період йдеться.

За його словами, у лютому-березні цього року в Генеральному штабі провели комплексне функціональне обстеження, за результатами якого і було ухвалене рішення оптимізувати чисельність.

«Цей процес включає розформування низки військових організаційних структур, формування нових, а також проведення оптимізації уже існуючих», – зазначив Острянський.

Він зазначив, що особовий склад, що вивільнився, планують залучати для доукомплектування органів управління оперативного і тактичного рівнів, а також бойових військових частин.

«Це, в свою чергу, дасть змогу здійснювати ротації підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання в зоні бойових дій. Ми розуміємо, що в умовах війни в першу чергу повинні посилюватися ті структури, які безпосередньо здійснюють управління угрупованнями військ», – підсумували у Генштабі.

Нагадаємо, у квітні в Генштабі повідомляли, що у бригадах Сил оборони розпочали нову хвилю ротацій військовослужбовців.

Раніше у ЗСУ заявили про намір сформувати не менше 10 нових бригад у рамках підготовки до наступу росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: