В Ізраїлі заявили про дипломатичні кроки проти Норвегії, Ірландії та Іспанії – CNN

Читать на русском
Рішення трьох європейських країн офіційно визнати існування Палестинської держави викликало обурення в Ізраїлі.
Фото: Pixabay

У Міністерстві закордонних справ Ізраїлю розглядають подальші дипломатичні кроки проти Норвегії, Ірландії та Іспанії після того, як ці країни висловили намір визнати Палестину державою.

Про це пише CNN.

Зазначається, що розглядається, зокрема, скасування візитів офіційних осіб цих країн до Ізраїлю та скасування віз для дипломатів цих країн.

«Це обмежило б їхню можливість відвідувати райони Західного берега, які знаходяться під контролем палестинської влади», – йдеться у матеріалі.

Крім того, Ізраїль розглядає можливість звернутися до США, аби отримати дипломатичну підтримку в наданні роз’яснень від Норвегії, Ірландії та Іспанії щодо їх рішення.

Водночас влада Ізраїлю сподівається, що США спробують переконати інші країни не робити аналогічних кроків.

«... Під час наступної різанини на їхніх руках буде кров безневинних людей. Ми не забудемо цього і не вибачимо цим державам», – заявив посол Ізраїлю у ФРН Рон Прозор, передає портал Table.Media.

Нагадаємо, 22 травня уряди Норвегії, Ірландії та Іспанії оголосили про визнання Палестини незалежною державою.

У відповідь на це прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що визнання Палестинської держави трьома європейськими країнами є «нагородою за тероризм».

Як відомо, 10 травня Генасамблея ООН проголосувала за резолюцію, в якій визнає право палестинців на повноправне членство в організації, і закликала Раду безпеки ще раз розглянути це питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: