Суд наклав арешт на готівку у справі експосадовців СБУ

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання слідчого про накладання арешту на вилучені грошові кошти під час обшуків у справі.

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на 25 100 доларів готівкових коштів, вилучених під час обшуків у межах справи за підозрою колишнього начальника Департаменту господарського забезпечення Служби безпеки України Олександра Провоторова та його експершого заступника Андрія Коваля у заволодінні майном.

Таке рішення 23 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого слідчого Головного слідчого управління Служби безпеки України про арешт майна – задовольнити. Накласти арешт на грошові кошти у сумі 25 100 доларів США, які вилучено. Ухвала про накладення арешту виконується негайно слідчим (детективом), прокурором, а її оскарження не зупиняє її виконання», – йдеться в рішенні.

Як відомо, суд заарештував ексначальника Департаменту господарського забезпечення СБУ Олександра Провоторова. Альтернативою йому визначили 3 млн грн застави.

Нагадаємо, СБУ, Офіс генерального прокурора спільно з НАБУ викрили колишнього начальника департаменту спецслужби та його першого заступника. За версією слідства, фігуранти організували придбання паливно-мастильних матеріалів для службових авто та бронетехніки СБУ за штучно завищеними цінами.

Для цього експосадовці залучили декілька підконтрольних комерційних структур з Києва, які займаються торгівлею нафтопродуктами. Щоб реалізувати оборудки, вони вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. У результаті заподіяно понад 26 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: