Зеленський провів Ставку: говорили про бої на Харківщині і стратегію рф зі зриву Саміту миру

Читать на русском
Зеленський у четвер, 23 травня, провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача. Учасники обговорили чотири питання.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у четвер, 23 травня, провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача. Учасники обговорили чотири запитання.

Про це Зеленський повідомив у своєму Telegram-каналі.

Які військові обіцянки Зеленський має виконати у 2024 роціОбіцянки Володимира Зеленського на 2024 рік – на інфографіці. Президент обіцяв зберегти всебічну підтримку від союзників та не йти на заморожений конфлікт.

Він розповів, що на Ставці виступив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, який усі ці дні керував обороною Харківської області.

«Намір окупантів зрозумілий: відтягнути наші сили на північ, щоб просунутися на сході. Знаємо, як відповідати», – заявив президент.

З доповіддю також виступили керівники ГУР та Служби зовнішньої розвідки. Зеленський повідомив, що розвідники отримали нові дані щодо стратегії зриву росією Глобального саміту миру у Швейцарії. За словами глави держави, це головне завдання російської дипломатії та розвідки на найближчий час.

На Ставці також заслухали доповіді міністра оборони Рустема Умєрова про забезпечення армії та голови ДПСУ Сергія Дейнеки щодо ситуації у прикордонних із росією регіонах.

Нагадаємо, вчора Зеленський провів спеціальну нараду на базі РНБО та Ставки. Учасники говорили про виробництво дронів, ракетну програму України та про протидію російським керованим авіабомбам.

Раніше президент заявив, що Україна має перспективи для нового контрнаступу, однак для цього потрібно стабілізувати фронт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: