Німеччина готова використати активи рф для військової допомоги Україні – Reuters

Читать на русском
Німеччина готова швидко перенаправити доходи від заморожених російських активів на допомогу Україні.
Ілюстрація: Shutterstock

Німеччина готова передати Україні доходи від заморожених активів російської федерації для військової підтримки України.

Про це повідомляє Reuters.

Російські активи: скільки коштів та в яких країнах замороженоНа Заході після початку повномасштабної війни були заблоковані сотні мільярдів російських активів. У яких країнах та скільки – на інфографіці.

«У разі створення юридично можливого механізму, який дасть нам змогу краще розпоряджатися у майбутньому цими фінансовими потоками від заморожених активів, ми готові спрямувати ці кошти на допомогу Україні», – повідомило джерело агентства у Міністерстві фінансів Німеччини.

Водночас Німеччина уточнює, що готова конфіскувати лише доходи від російських суверенних активів, а не самі активи. У Мінфіні країни зазначили, що такий підхід дозволить дотриматися фундаментальних принципів міжнародного права, зокрема державного імунітету.

Reuters зазначає, що наступного тижня це питання обговорюватиметься на зустрічі міністрів фінансів G7 в Італії, на яку запрошено також й Україну.

Нагадаємо, Єврокомісія анонсувала першу виплату з надприбутків від користування Євросоюзом замороженими активами росії. Це відбудеться в липні 2024 року.

Раніше Рада ЄС схвалила план щодо використання доходів від заморожених російських активів для підтримки України.

Як відомо, Україна має отримати прибуток від заморожених російських активів, який накопичився у депозитарії Euroclear з 15 лютого. Дохід, отриманий до цієї дати, депозитарій залишить для «врегулювання будь-яких ризиків».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: