Парламент Естонії ухвалив закон про використання заморожених росактивів на користь України

Читать на русском
Естонський парламент ухвалив закон, який дозволить спрямувати заморожені в країні російські активи на відшкодування завданих Україні збитків.
Фото: ERR

Естонський парламент на засіданні в середу, 15 травня, ухвалив закон, який дозволить спрямувати заморожені в країні російські активи на відшкодування завданих Україні збитків.

Про це повідомляє видання Postimees.

Російські активи: скільки коштів та в яких країнах замороженоНа Заході після початку повномасштабної війни були заблоковані сотні мільярдів російських активів. У яких країнах та скільки – на інфографіці.

За ухвалення документа проголосували 65 депутатів, ще троє членів законодавчого органу виступили проти.

Голова конституційної комісії парламенту Хендрік Йоханнес Террас розповів, що створення такого законопроєкту було складним завданням, яким займалася низка союзних держав та міжнародних організацій.

«Росія – це держава-агресор. Відшкодування завданих їм у ході військових дій збитків не повинно лягти на плечі України та її союзників. За заподіяну шкоду відповідає росія, яка і має понести цю відповідальність», – наголосив він.

Террас додав, що закон створює внутрішньодержавний механізм, який забезпечує матеріальну відповідальність держави-агресора за шкоду, завдану внаслідок найбільш тяжких порушень міжнародного права.

Нагадаємо, нещодавно посли ЄС погодили передачу доходів від заморожених російських активів на користь України.

Робота у напрямку заморожених активів росії ведеться і в США. Так, нещодавно Палата представників США підтримала можливість використання активів рф для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: