Нетаньягу прокоментував рішення вимогу прокурора МКС видати ордер на його арешт

Читать на русском
Нетаньягу заявив, що з огидою відкидає заяву головного прокурора МКС Каріма Хана, називаючи її повним спотворенням реальності.
Українська правда

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що «абсурдний і фальшивий» ордер головного прокурора МКС спрямований проти всієї ізраїльської держави.

Про це повідомляє Times of Israel, з посиланням на його відеозвернення.

Кого Міжнародний кримінальний суд звинувачував у злочинах і на якій стадії перебувають справиМіжнародний кримінальний суд у Гаазі за час існування засудив 10 осіб та 4 – виправдав. Справи проти 17 обвинувачених було закрито з різних причин, 14 обвинувачених перебувають на волі й 6 – під вартою.

Згідно зі словами прем'єра, ордер спрямований проти солдатів ЦАХАЛу, які «з найвищим героїзмом борються проти підлих вбивць з ХАМАСу».

«Як ви смієте порівнювати монстрів ХАМАСу з солдатами ЦАХАЛу, найморальнішої армії у світі? З якою зухвалістю ви порівнюєте ХАМАС, який вбивав, палив, різав, ґвалтував і викрадав наших братів і сестер, з солдатами ЦАХАЛу, які ведуть справедливу війну, що не має аналогів, з мораллю, яка не має собі рівних?», - спитав Нетаньягу.

Він заявив, що «з огидою» відкидає заяву головного прокурора МКС Каріма Хана, називаючи її «повним спотворенням реальності», і сказав, що це є прикладом «нового антисемітизму», який перемістився з університетських кампусів до Гааги.

Нетаньягу пообіцяв, що «спроба МКС зв'язати нам руки провалиться», що жоден міжнародний форум «не завадить нам завдати удару по тих, хто прагне нашого знищення», і що Ізраїль повалить ХАМАС і досягне повної перемоги.

Нагадаємо, прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан вимагає видати ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта та трьох лідерів ХАМАСу – Ях'ї Сінвара, Мухаммада Дейфа та Ісмаїла Ханії. Їх звинувачують у воєнних злочинах та злочинах проти людяності.

Раніше ЗМІ писали про побоювання ізраїльських чиновників щодо того, що Суд у Гаазі готується видати ордери на їхній арешт.

США та союзники теж були стурбовані цим фактом. Хоча у Штатах визнають, що Ізраїль міг порушити міжнародне право під час бойових дій проти ХАМАСу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: