В українських школах може з'явитися новий предмет

Читать на русском
Міжнародне гуманітарне право може стати частиною шкільної освітньої програми в Україні, повідомила Ірина Верещук.
freepik.com

В Україні розглядають можливість запровадження обов'язкових освітніх курсів з міжнародного гуманітарного права у загальноосвітніх школах та для держслужбовців.

Про це повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

Реформа вищої освіти: як зміниться система держзамовлення та хто зможе отримати грант на навчанняВ Україні цього року можуть запровадити гранти на здобуття вищої освіти та змінити механізм держзамовлення. Докладніше – на інфографіці.

Подробиці озвучила віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук.

За її словами, зокрема, планується включити до навчальної програми курси, які охоплюватимуть поняття захисту прав людини у ситуаціях збройних конфліктів, та включитимуть теми міжнародного гуманітарного права до програм звичних шкільних дисциплін, таких як захист України, правознавство, історія.

Крім того, освітній матеріал планують поширювати у вигляді посібників, онлайн-курсів та за допомогою проведення спеціалізованих тренінгів.

У Мінреінтеграції додали, що важливим є також використання системи мотивації для вивчення цієї теми. Наразі вже проводяться конкурси із заохочувальними призами для учнів.

Нагадаємо, на Запоріжжі планують збудувати 10 «підземних» шкіл. Також повідомлялося, що вісім областей України отримають гроші на облаштування укриттів у школах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: