На Запоріжжі планують збудувати 10 «підземних» шкіл

Читать на русском
Влада хоче побудувати безпечні підземні школи на території Запорізької області. У планах 10 укриттів до кінця року.
фото РБК-Україна

У Запорізькій області планують збудувати не менше 10 укриттів для шкіл, де зможе навчатися близько тисячі дітей за зміну.

Про це повідомив Голова Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі телемарафону 26 квітня.

Скільки укриттів відремонтували в Україні у 2023 роціНа інфографіці – ремонт укриттів у 2023 році. По всій Україні налічується 60,5 тисяч укриттів, минулого року відремонтували 6,3 тисяч об'єктів.

За його словами, сьогодні його команда закінчує подавати документи до Міністерства освіти і вони боротимуться за те, щоб отримати якомога більше коштів та збудувати укриття.

«Можна сказати, це будуть безпечні підземні школи на території Запорізької області. Мета до кінця року побудувати їх не менше ніж 10. У кожній школі за зміну зможуть навчатися близько тисячі учнів. Тому, якщо ми виконаємо той план, який поставили за мету, то в нових школах зможуть навчатися 10 тисяч учнів до кінця року», – сказав Федоров

Федоров зазначив, що генеральна ціль – це 50 тисяч учнів, які сьогодні перебувають на території Запорізької області та не мають змоги навчатися офлайн.

«Ми повинні і відремонтувати наші прості укриття, і відремонтувати ті укриття, які є у школах та дитячих садках та роботодавців, які знаходяться на території міста Запоріжжя, Запорізької області», – додав він.

Нагадаємо, у квітні Кабінет міністрів виділив субвенцію з держбюджету на облаштування бомбосховищ в українських школах. На ці цілі направили 2,5 млрд. гривень. Гроші отримають вісім областей, у тому числі Запорізька (500 млн грн).

У Києві взимку вирішили перевірити всі укриття після обвалу стелі у школі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: