Половина вибухнула у повітрі: у Костіна розповіли, скільки ракет з КНДР запустила росія по Україні

Читать на русском
Приблизно половина ракет КНДР, поставлених росії для завдання ударів по Україні, збилася з траєкторії і вибухнула в повітрі.
Фото: KCNA

Значна частина північнокорейських ракет, поставлених росії для завдання ударів по Україні, збилася із запрограмованої траєкторії і вибухнула в повітрі.

Такими даними поділився Офіс Генерального прокурора у відповідь на запит Reuters.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

Там розповіли, що в період з кінця грудня до кінця лютого українські правоохоронці дослідили уламки 21 із приблизно 50 північнокорейських балістичних ракет, запущених росією.

Після вивчення траєкторій польоту, швидкості та місць запуску вдалося з'ясувати, що приблизно половина снарядів вибухнула у повітрі.

«Останнє зареєстроване використання KN-23 відбулося 27 лютого, повідомила прокуратура, додавши, що загальна кількість виявлених нею пусків відповідає даним розвідувальних даних, що свідчать про те, що Північна Корея поставила росії близько 50 балістичних ракет», – зазначено у публікації.

У прокуратурі також заявили, що українська влада все ще вивчає питання про те, чи направив Пхеньян інструкторів для спостереження за пусками балістичних ракет.

Нагадаємо, за інформацією західної розвідки, в обмін на постачання зброї росія також розблокувала частину активів КНДР у своєму банку, заморожених санкціями ООН.

За даними Південної Кореї, КНДР з минулого року поставила рф близько 7 тисяч контейнерів з боєприпасами та іншим військовим обладнанням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: