Готували авіаобстріли п'яти областей перед Великоднем: затримано чергових агентів ФСБ

Читать на русском
Агенти допомагали росіянам готувати авіаобстріли Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей.
фото СБУ

Служба безпеки України затримала агентурну групу ФСБ, яка готувала масовані авіаудари по Україні напередодні Великодня.

Про це повідомила пресслужба СБУ у понеділок, 6 травня.

Мстив за судимість: в Одесі затримали навідника ракет на адмінбудівліСлужба безпеки затримала ще одного агента фсб, який готував нову серію ракетно-дронових ударів по Одесі.

Повідомляється, що навідники планували масовані авіаобстріли Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей.

Росіяни сподівалися отримати від агентури підтвердження актуальних геолокацій військових аеродромів, а також спецпідрозділів, які охороняє Генштаб ЗСУ.

Російська спецслужба залучила двох своїх агентів з Умані та Лубен. Для конспірації фігуранти діяли порізно, але дистанційно звітували одному куратору з ФСБ.

Про це Служба безпеки дізналася ще на початковому етапі розвідувальної активності російських агентів, їх вдалося затримати неподалік Києва, де вони проводили дорозвідку поблизу потенційних цілей.

Обох фігурантів, 28-річних безробітних, у березні цього року дистанційно завербував кадровий співробітник Кримського управління ФСБ. СБУ встановила його особу. За співпрацю з окупантами він обіцяв своїм агентам грошову винагороду.

Слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру за статтею Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ).

Наразі зрадники перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала російських агентів, які готували удари по Київській телевежі та ТЕЦ. У Києві викрили агентів ФСБ, котрі готували диверсії на військових об'єктах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: