У Раді прокоментували блокування в Telegram українських чат-ботів

Читать на русском
Ярослав Юрчишин вважає, що це ФСБ натиснула на керівництво Telegram для блокування чат-ботів, пов'язаних із збиранням інформації про воєнні дії.
РБК-Україна

Голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин вважає, що Telegram заблокував чат-боти українських урядових організацій, зокрема спецслужб, через тиск російської ФСБ на керівництво месенджера.

Він написав про це у Facebook.

Регулювання роботи Telegram в Україні: що пропонується у новому законопроєктіУ Раді запропонували врегулювати роботу Telegram та інших подібних платформ в Україні. На інфографіці – що передбачає законопроєкт.

Юрчишин не вважає, що рішення Telegram пов'язане з критикою української влади про відсутність співпраці з мережею у боротьбі з російською пропагандою.

«Дивний приклад стокгольмського синдрому. Щось на зразок пояснення введення російських військ потребою захисту російськомовних. Українській владі, зокрема і через залучення платформи Apple, вдалося знайти рішення щодо блокування російської пропаганди в ТГ. Звісно, це не сподобалося ФСБ і вони нагнули Дурова заблокувати те, що пов'язане з Україною. Перш за все з військовими діями. Логічно очікуючи, що частина суспільства сприйме це не як атаку з боку російських спецслужб, а за принципом «не варто було критикувати». Дуже легко прораховується», – написав народний депутат.

Нагадаємо, вчора ввечері стало відомо, що Telegram заблокував українські чат-боти, які збирали дані про розташування військ та об'єктів російських окупантів.

Раніше Юрчишин назвав умову блокування Telegram в Україні.

Керівник ГУР Кирило Буданов вважає, що Telegram однозначно є проблемою з погляду національної безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: