Ще одна країна ухвалила рішення про розрив дипвідносин з Ізраїлем

Читать на русском
Парламент ПАР проголосував за закриття посольства Ізраїлю та розрив дипломатичних відносин між країнами.
фото: Еспресо

Парламент Південно-Африканської республіки проголосував за закриття посольства Ізраїлю та припинення дипломатичних стосунків між державами.

Про це повідомляє ENCA.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

Пропозицію підтримали 248 депутатів, а проти виступив 91 народний обранець.

Зазначається, що вжиті заходи нібито діятимуть доти, доки Ізраїль не погодиться на припинення вогню та не візьме участь у мирних переговорах за участю ООН.

При цьому в парламенті не приховують, що рішення має рекомендаційний характер. Про конкретні кроки, які мають бути виконані для відновлення дипвідносин, не повідомляється.

Як відомо, раніше уряд Південної Африки засудив Ізраїль та заявив, що відкликає всіх своїх дипломатів з країни. Кабінет міністрів ПАР звинуватив посла Ізраїлю Еліава Білоцерковського в принизливих зауваженнях щодо південноафриканців, зокрема членів уряду, які критикували уряд Ізраїлю.

Нагадаємо, 28 жовтня Ізраїль відкликав своїх дипломатів з Туреччини після різких заяв президента Реджепа Таїпа Ердогана на пропалестинському мітингу, що відбувся в Стамбулі. На ньому Ердоган назвав Ізраїль окупантом.

Також вже на початку листопада президент Чилі Габріель Борік заявив, що країна відкликає свого посла в Ізраїлі через «порушення Ізраїлем міжнародного гуманітарного права в Секторі Гази», а Колумбія викликала свого посла в Ізраїлі на консультацію. При цьому, Болівія оголосила про розрив дипломатичних відносин з Тель-Авівом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: