Краснодарський край рф масовано атакували безпілотники

Читать на русском
Вночі 27 квітня низку районів Краснодарського краю росії атакували безпілотники, спалахнула пожежа на НПЗ.
Фото: nv.ua

У ніч проти суботи, 27 квітня, Краснодарський край росії масовано атакували безпілотники. Вибухи лунали у кількох районах, зафіксовані влучання та пожежа на нафтопереробному заводі ТОВ «Слов'янськ ЕКО» біля міста Славянск-на-Кубані.

Про це повідомляють губернатор Краснодарського краю рф Веніамін Кондратьєв та Telegram-канал ASTRA.

Удар по «країні-бензоколонці»: які російські НПЗ та нафтобази атакували безпілотникиГеографія ударів безпілотниками по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році – на інфографіці.

«Сьогодні вночі київський режим зробив спробу масштабної терористичної атаки на об'єкти у Краснодарському краї за допомогою безпілотних літальних апаратів. Вдячний нашим збройним силам за відображення атаки та знищення БПЛА.

За інформацією на даний момент, придушено понад 10 безпілотників у Слов'янському, Сіверському та Кущівському районах. Намагалися атакувати НПЗ та об'єкти інфраструктури», – заявив Кондратьєв.

За його словами, постраждалиї внаслідок атаки немає.

Telegram-канал ASTRA опублікував момент одного з вибухів та кадри з пожежею на НПЗ.

Адміністрація Слов'янського району Краснодарського краю підтвердила атаку БПЛА на місцевий НПЗ. Зазначається, що пошкоджено ректифікаційну колону.

Крім того, за словами місцевих жителів, після атаки БПЛА спалахнула пожежа на військовому аеродромі у станиці Кущевській. Підтверджень даної інформації наразі немає.

Нагадаємо, 25 квітня у російському Омську загорілися ємності з нафтопродуктами.

24 квітня на території російського міста Липецьк упав дрон, а в Смоленській області спалахнула нафтобаза – було знищено тисячі кубометрів пального.

У ніч на 20 квітня дрони атакували одразу шість областей країни-агресора. Відомо, що внаслідок цього спалахнули пожежі та була пошкоджена низка об'єктів енергетичної інфраструктури.

Пізніше стало відоио, що цю атаку спільними зусиллями організували українські спецслужби. Вони поцілили в енергетичну інфраструктуру, яка живить об‘єкти ВПК окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: