Обмеження консульських послуг за кордоном: в Раду можуть викликати представника МЗС

Читать на русском
Комітет Ради з нацбезпеки хоче викликати представників МЗС для роз'яснення ситуації із наданням консульських послуг чоловікам за кордоном.
umoloda.kyiv.ua

Парламентський комітет з питань національної безпеки та розвідки може викликати представників Міністерства закордонних справ для роз'яснення ситуації з припиненням надання консульських послуг чоловікам за кордоном.

Про це «Радіо Свобода» сказала членкиня комітету Соломія Бобровська.

У мережі обговорюють обмеження консульських послуг для українців за кордономУкраїнці у мережі обговорюють тимчасове припинення надання консульських послуг чоловікам за кордоном. Правильно це чи ні, думки розділилися.

«МЗС я не пригадую на жодному комітеті, з приводу коментарів і правок, які б відносилися до законодавства, до змін закону про мобілізацію. Тому я думаю, що ми на найближчий комітет їх викличемо, щоб вони пояснили, що за збурення, про яке вони нас не попереджали», – сказала вона.

Розпорядження міністерства Бобровська назвала «напівзаконним» і його результат, за її словами, буде сумнівним.

Після набрання чинності законом про мобілізацію, тобто після 18 травня, чоловіки матимуть два місяці на оновлення даних у ТЦК. Нардепка наголосила, що обмежень на надання консульських послуг не має бути до цього терміну.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вчора підтвердив, що чоловікам призовного віку, які перебувають за кордоном, тимчасово не надають консульських послуг. Докладніше про це – на інфографіці «Слово і діло».

У МЗС відповіли на найпоширеніші питання щодо обмеження консульських послуг за кордоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: