На Харківщині збільшили тривалість планових відключень світла

Читать на русском
У Харкові та Харківській області буде збільшено на одну годину графіки відключень світла – з 3 до 4 годин. Одна з причин – це похолодання.
Фото: pmg.ua

У Харкові та області у зв'язку з похолоданням та додатковим навантаженням на електромережі збільшать тривалість відключень електроенергії за графіком.

Про це повідомили у пресслужбі «Харківобленерго».

За даними енергетиків, графіки відключень буде збільшено на одну годину – до 4 годин.

«У зв'язку із похолоданням і відповідно збільшенням навантаження графіки погодинних відключень електроенергії у Харкові та Харківській області сьогодні будуть збільшені на одну годину (до 4 годин)», – сказано у повідомленні.

Зазначимо, сьогодні в Укренерго заявили, що через дефіцит електроенергії Україна вже другий день поспіль змушена звертатися за екстреною допомогою до європейських країн.

«Сьогодні протягом доби в енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії. Через пошкодження, заподіяні ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити всі потреби споживачів», – повідомили у компанії.

Також енергетики попередили про графіки обмеження електроенергії для підприємств та промисловості з 18:00 до 22:00.

Нагадаємо, під час масованих атак на енергосистему України у березні та квітні Харківщина постраждала найбільше. У місті сильно пошкоджено критичну інфраструктуру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: