Корупційна схема у Харкові: підозрюваним визначили запобіжні заходи

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжних заходів до підозрюваних.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відпустив під 900 тисяч гривень застави виконавчого директора комунального підприємства «Харківські теплові мережі» Валерія Морозова. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до схеми із заволодіння 159,5 млн грн, виділених на відновлення критичної інфраструктури Харкова.

Таке рішення 12 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили заарештувати Морозова з альтернативою 5 млн грн застави та покладанням низки обов'язків.

«Клопотання про застосування запобіжного заходу підозрюваному (Морозову – ред.) задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 900 000 грн. Підозрюваний не пізніше п'яти днів з дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави зобов'язаний внести кошти на депозитний рахунок ВАКС за реквізитами», – йдеться в рішенні.

Також суд поклав на Морозова наступні обов'язків: прибувати за першим викликом; не відлучатись з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування низкою осіб; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Крім того, ВАКС відправив під нічний домашній арешт ще двох пособників у цій справі.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили схему заволодіння 160 млн грн, виділеними на відновлення Харкова. За даними слідства, у квітні 2022 року впливовий бізнесмен, який є організатором групи, у змові з першим заступником генерального директора КП «Харківські теплові мережі» домігся укладення з підконтрольними йому компаніями прямих договорів на постачання трубної продукції, вікон та технічної солі. При цьому саме воєнний стан учасники оборудки використали як привід не проводити відкриті торги.

Компанія-постачальник продукції закупила необхідне через низку фірм-прокладок у виробника і продала її комунальному підприємству за понад удвічі завищеною ціною. Унаслідок реалізації схеми завдано збитків на суму 159,5 млн грн, якими учасники злочину заволоділи та розпорядилися на власний розсуд.

Раніше НАБУ і САП викрили колишнього радника Офісу президента на заволодінні майже 95 млн грн АТ «Укрзалізниця».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: