Збитки «Харківобленерго»: ВС відмовився призупинити виконання вироку

Читать на русском
Касаційна інстанція не побачила підстав для зупинки вироку, яким засудили до реального покарання колишніх посадовців з Харкова.

Верховний суд відмовився призупиняти виконання вироку, яким засудили до реального покарання колишнього заступника начальника фінансового управління «Харківобленерго» Віталія Тєлєгіна та експершого заступника генерального директора КП «Харківводоканал» Романа Білика.

Таке рішення 23 березня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав винними харківських ексчиновників у зловживанні службовим становищем. Судді приговорили колишнього заступника начальника фінансового управління «Харківобленерго» Тєлєгіна до 5 років позбавлення волі з забороною обіймати адміністративні посади протягом 3 років та 17 000 грн штрафу, а експершого заступника генерального директора КП «Харківводоканал» Романа Білика – до 4 років позбавлення волі з забороною обіймати адміністративні посади протягом 2 років та 17 000 грн штрафу. Апеляційна палата ВАКС залишила цей вирок без змін.

Захисник одного із засуджених подав клопотання про зупинення виконання вироку, оскільки на утриманні його клієнта перебувають літні батьки, а також діти 2006 року народження та 2000 року народження. Втім Верховний суд відмовився це зробити.

Нагадаємо, за версією сторони обвинувачення, службові особи АК «Харківобленерго» та КП «Харківводоканал» зловживали службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди від ТОВ уклали договір переведення боргу. Відповідно до його умов Харківводоканал передав приватній фірмі права боргу перед Харківобленерго за поставлену електричну енергію на загальну суму 19,62 млн грн.

В подальшому працівники компанії оплату боргу перед Харківобленерго за поставлену електричну енергію не здійснили, а одержані від Харківводоканалу грошові кошти перерахували на банківські рахунки інших підприємств як оплату за нібито надані послуги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: