Заарештовано другого підозрюваного у розстрілі поліцейських на Вінниччині

Читать на русском
Суд обрав запобіжний захід підозрюваному 26-річному Віталію Василаке. Як і батька, його взяли під варту.
pexels

Суд обрав запобіжний захід другому підозрюваному у нападі на поліцейських на Вінниччині 20 квітня — Віталію Василаке також призначили утримання під вартою два місяці без права внесення застави.

Про це повідомив Офіс генпрокурора 22 квітня.

«За клопотанням прокурорів другому підозрюваному у розстрілі поліцейських на Вінничині суд обрав безальтернативний запобіжний захід у виді тримання під вартою», - йдеться у повідомленні.

Підозрюваний - 26-річний військовослужбовець Віталій Василаке. Йому інкриміновано вбивство і замах на життя поліцейських, незаконне поводження зі зброєю та дезертирство.

«У залі суду Віталій Василаке розповів, що вдарив поліцейського, бо думав, що той тільки один в машині. Потім вийшов інший правоохоронець і відкрив вогонь у його батька, зазначив він. Тоді чоловік сховався за машиною і звідти почав стріляти. У машині, за його словами, було 20 гранат. Їх планували закопати вдома у Чорномині, куди вони їхали, додав він», – розвовіло подробиці Суспільне.

Раніше суд ухвалив вирок батькові Віталія – Валерію Василаке. Йому також призначили арешт протягом 60 днів без альтернативи застави.

Нагадаємо, вночі 20 квітня під час перевірки документів двоє чоловіків розстріляли поліцейських – одного загинули, другого поранено. Згодом з'ясувалося, що це військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України, батько та син.

Вдень 21 квітня військових затримали на Одещині, вони хотіли втекти за кордон.

Загиблого 20-річного поліцейського Максима Зарецького поховали сьогодні. Другий співробітник поліції, який постраждав під час нападу на Вінниччині, перебуває у стані середньої тяжкості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: