На Вінниччині попрощалися із загиблим 20-річним поліцейським

Читать на русском

На Вінниччині попрощалися з 20-річним поліцейським Максимом Зарецьким, який був смертельно поранений під час виконання своїх обов'язків.
фото Суспільне Вінниця

У місті Бершаді Вінницької області провели в останню путь поліцейського Максима Зарецького, який загинув під час нападу зі стріляниною у ніч проти 20 квітня.

Про це повідомляє Суспільне.

У місті Бершаді сьогодні оголосили день жалоби. Вранці відбулася жалобна хода від будинку, де жив Максим, до Свято-Вознесенського храму. Там відбулася служба. Після цього був похорон на цвинтарі.

Максиму Зарецькому було 20 років, він служив у секторі реагування патрульної поліції. Провести його в останню путь прийшли рідні, близькі, колеги та місцеві жителі.

За словами інспектора сектора реагування патрульної поліції Олександра Якименка, Максим Зарецький пропрацював у них півтора роки, зарекомендувавши себе з позитивного боку.

«Дуже хороша людина, була весела, позитивна. Усі колеги з ним були у дружніх стосунках», – розповів Олександр Якименко.

Нагадаємо, вночі 20 квітня під час перевірки документів двоє чоловіків розстріляли поліцейських – один загинув, другий був поранений. Згодом з'ясувалося, що це військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України, батько та син.

Вдень 21 квітня військових затримали на Одещині, вони мали намір втекти за кордон. Затриманим військовим вже повідомили про підозру. Їм може загрожувати від 9 до 15 років або довічне ув'язнення.

Другий співробітник поліції, який постраждав під час нападу на Вінниччині, знаходиться у стані середньої тяжкості, але стабільному.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: